Dansk pølseret

Ingredienser ( 4 pers.)

2 finthakkede løg
smør
6 - 8 pølser
½ tsk. mild paprika
750 gram kogte kartofler
2 dl. mælk
1 lille dåse koncentreret tomatpure
salt og peber
1 bundt purløg
evt. 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne. Pil løg og hak dem fint. Skær pølserne i skiver. Brun fedtstoffet let i en tykbundet gryde. Svits løgene til de er klare og gyldne, tilsæt pølser og paprika, og svits dem med. Dæmp nu for varmen.

Tilsæt kartoffelskiverne, tomatpure og mælk. Bland alt godt sammen. Tilsæt salt og friskkværnet peber. Lad retten småkoge ca. 5 minutter. Tilsæt piskefløden og lad retten småkoge i yderlig 5 minutter. Drys purløg over og server.